Cult24

Οι θεϊκές ατάκες του Άγγελου Αναστασιάδη

Χρόνια πολλά στον άνθρωπο που θεωρείται απεσταλμένος του Θεού στην Γη. Χρόνια πολλά σε μια από τις τελευταίες γνήσιες cult μορφές της αθλητικής Ελλάδας. Χρόνια πολλά με αφιέρωμα τις θρυλικές ατάκες του που έγραψαν ιστορία.

Άγγελος και θεία (ξεχωριστή κατηγορία)

«Το χλευάζουν αυτό μόνο τα παιδιά του σκότους, τι να κάνουμε τώρα. Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το δρόμο. Άσε τα παιδιά του σκότους να βρίζουν. Στα Γιάννινα όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά στην αρχή, κόντεψαν να με βγάλουν και μεθύστακα. Αυτά τα παιδιά του σκότους ήθελαν να με διώξουν. Τώρα που δεν πάω με βρίζουν. Το 1996 είχα πάει στον ΠΑΟΚ που ήταν χαμηλά και βγήκαμε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τότε τα παιδιά του σκότους έγραφαν ειρωνικά ότι μίλησα με την Παναγιά. Τι να κάνουμε, ίδια είναι πάντα». Σε ερώτηση τι έχει να πει σε όσους τον χλευάζουν που επικαλείται τα Θεία…

«Δεν ήθελε η Παναγία να πάω στην ΑΕΚ»…Σε ερώτηση γιατί απάντησε αρνητικά στην Ένωση. Συμβουλεύεται τον πνευματικό του σε κάθε περίσταση υπόψιν.

 

«Τα παιδιά μας έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αποδείξανε ότι μπορούσαν να κερδίσουν τους παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά δυστυχώς η Παναγιά δεν μας αξίωσε. Θα ήταν ό,τι καλύτερο να κερδίζαμε τον πρώτο μας αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου, όμως άγνωστες οι βουλές του Κυρίου. Για να μας δώσει ο Θεός ότι δεν πήραμε σήμερα ίσως πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και η Παναγιά θα μας τα δώσει κάπου αλλού». Τον Οκτώβριο 2008, μετά από ήττα της Εθνική Κύπρου στην Ιταλία κι ενώ μέχρι το 78’ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0.

«Τι κάνεις, ρε παλικάρι μου; Δεν μπορούν τα πεθαμένα», στα αποδυτήρια πριν απ’ τον αγώνα ΠΑΟΚ – Αρσεναλ.

«Εμένα, μωρέ, θα πάρουν; Υπάρχουν τόσοι καλοί προπονητές. Η Παναγιά είναι εκείνη που θα αποφασίσει!»

«Δεν υπάρχουν γούρια, παγούρια και αγγούρια!»

Να πιστεύει στο Θεό και την Παναγιά. Απλά πράγματα. Αν δεν κάνει αυτό, χαιρετίσματα! Αν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα θα σε φάνε οι κότες”. Για το τι πρέπει να κάνει για να επιβιώσει ένας τεχνικός στην Ελλάδα.

«Κοίτα τι κάνει ο σατανάς!», όταν έπιασε τον Σόουζα να κάνει γιόκα και στράφηκε στον Λυμπερόπουλο.

«Οι μόνοι που μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος είμαστε εμείς από το αγωνιστικό κομμάτι και εκτός από την Παναγιά δεν βλέπω κανέναν άλλον να μας βοηθάει. Είμαστε εμείς και ο Θεός. Και πιστεύω γιατί τελευταία μας είχε εγκαταλείψει πλήρως».

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, παλικάρια μου, γιατί δεν παίζετε καλά. Δεν φταίνε οι προπονητές, εσείς φταίτε που έχετε μεγάλες δυνατότητες και δεν τις δείχνετε. Κομμένα τα πολλά λόγια, αρχίζει η σκληρή δουλειά. Στόχος είναι η σωτηρία με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγιάς» Σε πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές.

 

Άγγελος και σύγχρονο ποδόσφαιρο (προπονήσεις, περιστατικά, τακτ με ποδοσφαιριστές κλπ)

 

«Το ποδόσφαιρο είναι κάθε μέρα και πιο δύσκολο. Εσείς είστε παικταράδες μπροστά σε όσους έπαιζαν το ’60. Τότε έπαιρνε ένας την μπάλα, και μέχρι να τον μαρκάρουν, έπιανε την μέση του, έξυνε την μύτη του, περπατούσε και μετά πήγαινε κάποιος. Τότε έπαιζαν με 126 και τώρα παίζουν με Φεράρι!»

«Δέκα μέρες σας κάνει το ίδιο πράγμα και σας περνάει. Δεν μπορείτε να καταλάβετε την προσποίηση;» όταν είδε τον Δημήτρη Πόποβιτς να ντριμπλάρει τους συμπαίκτες του. «Κάν’ το σ’ εμένα και παρόλο που είμαι 61 χρονών, αν με περάσεις, θ’ αυτοκτονήσω»! Απευθυνόμενος στον Πόποβιτς.

Κατά τη διάρκεια προπόνησης«Στήστε όλοι από μία μπάλα και θα σουτάρετε με την σειρά στον τερματολόγο»«πάμε….» στον πρώτο και την ίδια ώρα σουτάρουν όλοι  μαζί! Φεύγουν δηλαδή 20 μπάλες όλες προς τον «τερματολόγο». Γελάνε οι παίκτες και απαντάει ο Αναστασιάδης: «Α, χα! Γελάσαμε μαλάκες…»

«Δεν μπορεί το παλικάρι»η καλύτερη ατάκα του Ελληνικου ποδοσφαίρου, για τον Σόουζα.

«Άντε ρε πεθαμένο 60 χρονών έγινες»ήταν μία από τις πρώτες ατάκες του στον Ρατς και λίγες μέρες μετά τον αποτέλειωσε λέγοντάς του«παπούλη, έ παπούλη, έχουμε δουλειά να κάνουμε εδώ».

«Ρε γιαπί πατάς τον κώλο σου! Θα σε κερδίσει ο Ρατ, πεθαμένο είσαι, γιαπί!» Στον Φακούντο Περέιρα.

«Πιο αργά κι από τη μάνα μου πας, πεθαμένε», ατάκα σε παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος σε προπόνηση αργούσε να πάει να εκτελέσει το κόρνερ.

«Πόσους έχεις;». – «Έχω 23…». –«Τι 23 ρε συ… Ούτε η μάνα μου η συγχωρεμένη δεν είχε τόσους!». Ρωτάει άλλον παίκτη, εκείνος του απαντά και ο Άγγελος απαντά: «Σφυγμοί είναι αυτοί ή κιλοβατόρες Κατά την διάρκεια σφυγμομέτρησης.

«Ο άνθρωπος φορούσε… βατραχοπέδιλα!» για τον Τσιντί Ονιέμα που φόρεσε λάθος τάπες σε αγώνα, με συνέπεια να γλιστράει συνέχεια.

«Μην μας κόβεις την επίθεση, δεν έχει τίποτα ο Ντόε, απλά… ξεκουράζεται!», σε αγώνα με τον ΠΑΟ, όπου ο Ουντόζι ήταν πολύ κακός, ως προπονητής του Πλατανιά.

«Άντε ρε συ 650 χρονών έγινες και δεν έμαθες να σουτάρεις…». Λίγο μετά σε έναν άλλο: «200 χρονών έγινες και δεν έχεις πανηγυρίσει ακόμη γκολ…». Γι’ αυτόν τον τελευταίο, πετάγεται ένας από τους συνεργάτες του και λέει: «Όχι Άγγελε, έβαλε τώρα τελευταία γκολ στην εθνική…» Και απαντάει ο Αναστασιάδης: «Ποια εθνική; Στην εθνική τράπεζα;»

Μία μέρα ο Αναστασιάδης ζήτησε από τους παίκτες του να σκοράρουν εκτός περιοχής με το «κακό» πόδι τους:  «Όποιος σουτάρει εκτός περιοχής και βάλει γκολ στον τερματοφύλακα  με το κακό του πόδι, φεύγει για ξενοδοχείο…». Αλήθεια είναι ότι παρουσιάστηκαν μερικές δυσκολίες… Υπήρχε μία αστοχία! Και μετά από δέκα λεπτά που έχουν φύγει μόνο 2-3, φωνάζει ο Αναστασιάδης: «Λεωνίδα! Λεωνίδα! Πάρε στο ξενοδοχείο και  πες αύριο το πρωινό θα το φάμε στις 12 το μεσημέρι! Δεν βλέπω να τελειώνουμε νωρίτερα!» Σε έναν μάλιστα είπε: «Εσένα αν σε αφήσω εδώ μέχρι τις 27 Ιουλίου που θα φύγουμε, δεν πρόκειται να βάλεις γκολ!»

«Οι της Μπαρτσελόνα έναν έχουν μέσα στην περιοχή και τον βρίσκουν. Εμείς πέντε να έχουμε, πάλι στον γάμο του καραγκιόζη θα σεντράρουμε»!Για τις αποτυχημένες σέντρες της προπόνησης.

«Παπ… τον είδες. Καταρράκτη έχεις!» Για ποδοσφαιριστή που δεν έδωσε γρήγορα την μπάλα σε συμπαίκτη του.’

«Για να σκοράρει από εδώ παλικάρι μου, πρέπει όλοι αυτοί οι αμυντικοί να πάθουν καρδιακή προσβολή ταυτόχρονα…». Για επιτιθέμενο που δεν είχε καλά θέση μέσα στην περιοχή.

«Γκολάσα, τι Γκολάσα; Ακίνητος είναι λες και θα βγάλει… φωτογραφία!» 
Για τον Γκολάσα που έμενε ακίνητος σε μία άσκηση. Τον οποίο Γκολάσα τον αποκαλούσε Γιάννη.

«Είσαι σαν αγελάδα που κοιτάει  το τρένο να περνάει…». Για παίκτη που μάρκαρε με τα μάτια.

«Έτσι τρέχουν οι καμήλες!» Για κάποιους που έτρεχαν λίγο αργά.

«Δεν μας έφθαναν τα γιαπιά από την Ελλάδα, μας ήρθαν τώρα και από την Αλβανία!» Για ένα άστοχο σουτ του Κιόσε.

«Γιατί ρε πεθαμένο, κολιό έφαγες;». Για έναν παίκτη που ζήτησε νερό στα μέσα της προπόνησης.

«Οφθαλμίατρος… Οφθαλμίατρος…». Για παίκτη που είχε τσαφ μετά από σέντρα.

«Καλώς το άλογο» . Βλέποντας τον Βαγγελή με μακρύ μαλλί, άρτι αφιχθέντα απ’ τη Σιένα στον ΠΑΟΚ, τον «στόλισε» με τη φράση.

«Οποιος διανοηθεί να διαταράξει την ηρεμία στα αποδυτήρια, θάνατος. Είμαστε όλοι μια γροθιά κι όποιος θελήσει να τη σπάσει, θα πεθάνει! Υπακοή σημαίνει ζωή». Στην παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό το 2001.

«Τον Μάιο θα είμαστε καλά».

Χρόνια πολλά Άγγελε!

Πηγές: www.sportdog.grhttp://www.sentragoal.gr , http://www.balleto.gr/ και άλλες σελίδες

Exit mobile version