“Ταλέντα που περάσατε από εδώ”: manager-ικοί παίχτες που δε δικαίωσαν τις προσδοκίες (part 2)
Πριν μερικές εβδομάδες ασχολήθηκα με ταλέντα (κυρίως του football manager) που πέρασαν και δεν ακούμπησαν από τα ελληνικά γήπεδα, αλλά επειδή η λίστα είναι αρκετά μεγάλη, χρειαζόταν και δεύτερο μέρος. Πάμε να δούμε κι άλλους γυρολόγους που ήρθαν με τυμπανοκρουσίες αλλά έφυγαν από την πίσω πόρτα.
1.) Μπέντζαμιν Ονουάτσι – Ιωνικός, Καβάλα, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Ηρακλής
Κάποτε θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στις ακαδημίες της Γιουβέντους, ωστόσο, δε δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες κι έτσι κάποια στιγμή ήρθε στον Ιωνικό, τα χρόνια που η ομάδα της Νίκαιας βρισκόταν στην Α’ Εθνική. Δύο χρόνια με συμπαθητικές παρουσίες στην Α’ Εθνική κι άλλη μια καλή χρονιά στην Β’ Εθνική, σίγουρα δε δικαιολογούσαν τον ντόρο γύρω από το όνομά του. Μετά από ένα πέρασμα από την Κύπρο, ξαναήρθε στα μέρη μας για λογαριασμό της Καβάλας του Μάκαρου όπου ήταν ο βασικός φορ της ομάδας με πολύ καλές παρουσίες. Έκτοτε, ξανά Κύπρος και μετά πάλι στα μέρη μας για περάσματα από Παναιτωλικό, Ξάνθη, Ηρακλή κλπ. Καλτ μορφή που είχε τα φόντα για μεγαλύτερη καριέρα.
2.) Mark Kerr – Αστέρας Τρίπολης
Δείτε στατιστικά. Μιλάμε για παίχτη της Φόλκερκ. Οι παίχτες που έπαιζαν Championship Manager σίγουρα τον θυμούνται. Ο εμβληματικός (για τους μανατζερικούς πάντα) Σκωτσέζος χαφ ήταν ένα από τα πουλέν που έπαιρνες σχετικά φθηνά στο Μάνατζερ και ειδικά σε μικρομεσαίες ομάδες έκανε παπάδες. Στην πραγματικότητα, έχει ένα καλούτσικο όνομα στην Σκωτία, αφού ήταν για χρόνια βασικός στις Φόλκερκ, Νταντί Γιουνάιτεντ και Αμπερντίν πριν έρθει στα μέρη μας για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. Στην ομάδα της Αρκαδίας μέτρησε μόλις 11 παρουσίες και οι φίλοι της ομάδας δεν τον θυμούνται. Βέβαια, ο ίδιος ο παίχτης είχε δηλώσει πως είχε να πάρει δεδουλευμένα αρκετών μηνών. Γύρισε στην Σκωτία σε αρκετές ομάδες και τώρα αγωνίζεται στα βοσκοτόπια που όλοι ξέρουμε απ’έξω κι ανακατωτά λόγω του στοιχήματος.
3.) Χαβιέ Μπαλμπόα
Ο Μπαλμπόα (ο Χαβιέ κι όχι ο Ρόκι) ξεκίνησε σαν ένα μεγάλο ταλέντο από τις ακαδημίες της Ρεάλ που όλοι περίμεναν πολλά από αυτόν. Πήρε λίγες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα αλλά όταν έγινε αντιληπτό ότι το παιδί δεν είναι για Μαδρίτη, τον έδωσαν στην Μπενφίκα που κι αυτοί τραβούσαν τα μαλλιά τους, αφού ο Χαβιέ δεν έδειχνε αυτά που υποσχόταν ότι μπορούσε. Αφού ανακάλυψε κάθε χωριό στην Ιβηρική χερσόνησο και αφού πήγε και προς Αραβία μεριά, τα Τρίκαλα της Β’ Εθνικής έκαναν το μπαμ και τον έφεραν στην χώρα μας. 15 συμμετοχές και 2 γκολ μέτρησε ο εξτρέμ από την Ισημερινή Γουινέα πριν ξαναφύγει για Αραβία μεριά.
4.) Ααρόν Νίγκεθ – Ηρακλής
Προϊόν των ακαδημιών της Βαλένθια, τον Ααρόν τον πρωτομάθαμε όλοι στον τελικό κάτω των 19 των Εθνικών ομάδων της Ισπανίας με την Ελλάδα το 2007, όπου απλά έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Τρομερή τεχνική, αέρινες κινήσεις μέσα στο γήπεδο και σίγουρα περιμέναμε όλοι πολλά από αυτόν. Έτσι λοιπόν, προκάλεσε αίσθηση όταν ανακοινώθηκε ως δανεικός στον Ηρακλή. Από την ομάδα του Γηραιού είχαν πολλές απαιτήσεις και ο παίχτης δεν τα πήγε και τόσο άσχημα. 3 γκολ σε 12 εμφανίσεις αλλά σίγουρα όλοι περίμεναν κάτι παραπάνω. Ο παίχτης έκτοτε έκανε περάσματα και από τις Ρέιντζερς και Θέλτα πριν αρχίσει να ανακαλύπτει κι αυτός όλα τα χωριά της Ιβηρικής χερσονήσου, για να καταλήξει στην Μαλαισία στα 29 του. Μπορούσε σίγουρα περισσότερα.