Blood of Zeus – Κεραυνοί, αίμα και δαίμονες
Με τα anime προσωπικά δεν ήμουν ποτέ φίλος χωρίς να ξεχνάω ότι έχουν βγει αριστουργήματα και ο χώρος έχει να δώσει άπειρο υλικό που αξίζει μελέτης.
Εν ολίγοις αυτή τη φορά έκανα αμέσως εξαίρεση όταν έμαθα για την σειρά Blood of Zeus που κυκλοφόρησε στο Netflix στις 27 Οκτωβρίου.
Ο λόγος ήταν γιατί ως λάτρης της Ελληνικής μυθολογίας ήμουν πολύ περίεργος να δω πως γίνεται να παντρεύεις αρχαία Ελλάδα, μυθολογία και δαίμονες του κάτω κόσμου να μάχονται και να ρίχνουν ποτάμι το αίμα. Οι πολύ καλές κριτικές ασφαλώς και έβαλαν το λιθαράκι τους. Α, μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι οι παραγωγοί είναι Ελληνικής καταγωγής (Ποντιακής ακόμη πιο συγκεκριμένα) και υπάρχουν πολλοί, μα πολλοί Έλληνες συντελεστές στην παραγωγή. Όχι μόνο για να στηρίξουμε αλλά και επειδή λογικό είναι να ποντάρεις ότι δεν θα δεις μια απίθανη καρακιτσαριά – ένοχη απόλαυση τύπου Ηρακλή ή Ζήνα αλλά κάτι πιο επιμελημένο. Ασφαλώς και δεν περιμένεις έναν μύθο που γνωρίζεις σε εκτέλεση αλλά μια ιστορία βασισμένη σε μύθους, χαρακτήρες, μυθολογικά στερεότυπα που με εξωτερικές παρεμβάσεις έγινε πολύ ενδιαφέρουσα, τουλάχιστον κατ’εμέ.
Ο Heron λοιπόν είναι ο ήρωάς μας και θα μπει στο παιχνίδι για την σωτηρία του κόσμου όταν κάτι δαίμονες επιτίθενται στην πόλη του. Με την παρέα της αμαζόνας Alexia και των θεών θα ανακαλύψει ποιος είναι και θα αγωνιστεί εναντίον των του αρχηγού των δαιμόνων και των παλιών εχθρών των ίδιων των θεών.
Το διαφορετικό της σειράς, τουλάχιστον από σεναριακής πλευράς και το θεωρώ στα συν της, είναι ότι προστίθενται οι δαίμονες ως απόγονοι των Τιτάνων προσθέτοντας μια αυθεντικότητα. Οι δε μ’άρεσαν πολύ στο πως φτιάχτηκαν, είμαι βέβαιος ότι οι δημιουργοί κλέισανε το μάτι στον Lovecraft. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κλασικά τα μπάσταρδα παιδιά του καλοπερασάκια Δία, η απίστευτα ζηλόφθονη Ήρα, ο φιλοπόλεμος Άρης, ο κακός βασιλιάς και άλλα παρόμοια, τα οποία δεν ενοχλούν βέβαια καθόλου.
Δεν υπάρχουν βαρετές στιγμές, η πλοκή κυλάει πολύ άνετα και η ανάπτυξη χαρακτήρων είναι ικανοποιητικότατη παίρνοντας υπόψη την μικρή διάρκεια της σειράς.
Από εκεί και πέρα, η δράση είναι έντονη, υπάρχει ο απαραίτητος τρόμος και το αίμα και το gore σε αφθονία (γι’αυτό υποτίθεται είναι για 16+).
Kαι το μεγάλο ατού της σειράς είναι το σάουντράκ της. Κάθε σκηνή είναι υποδειγματικά ντυμένη με την κατάλληλη μουσική.
Αρνητικό θα έβρισκα το όνομα του δαίμονα που δεν έχει καμία σχέση με το σύμπαν αλλά είναι λεπτομέρεια.
Το αποτέλεσμα ήταν μέσα στο περασμένο βροχερό Κυριακάτικο απόγευμα να δω όλα τα επεισόδια μαζί και να περάσει η ώρα πολύ ευχάριστα.
Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια, διάρκειας 25-30′ έκαστο.
Όσοι αγαπάτε την Ελληνική μυθολογία και θέλετε να δείτε δράση και να περάσετε καλά μην το χάσετε!